Paris – New York

Välkomna till en fascinerande musikalisk resa som tar oss med till två världsmetropoler!

Medverkande artister: Camilla och Elias Ringquist.

Mor och son på resa med musik inspirerad av två favoritstäder. Den egna musiken möter klassiker av Piaf, Garland och Sondheim… 

ELIAS RINGQUIST är sångare, låtskrivare och pianist. Han har skrivit över 200 sånger och producerat flera album och singlar. Elias musik genomsyras av ett filmiskt anslag där New York är hans stora inspirationskälla. Hans vision är att skapa inspirerande ljudlandskap och melodier med förhoppning att etsa sig fast hos lyssnaren. Elias har också ett förflutet som barnskådespelare bl.a som fostersonen Petrus i ”Den goda viljan”. Han har även tävlat som finalist i IDOL. Under hösten ger Elias under fem veckor ut akustiska versioner av verk som släppts tidigare. Däribland ”New York” och hyllningen till sin pappa – ”How Many Days?”.

CAMILLA RINGQUIST har satt upp franskinspirerade föreställningar på teatern sedan 2013. En hyllning till Édith Piaf ”Mon Amour Bleu”, ”La Brodeuse” – om konstnärer i Paris vid förra sekelskiftet,”Historien om Camille Claudel”, ”Sous le ciel de Paris” och många fler. Hon har fått fantastiska lovord för sina tolkningar av de franska ikonerna och har flera gånger framträtt i Paris. Camilla har gett ut flera album, både med egen musik och sånger på franska. Hon är aktuell med sin tonsättning av Marie Curies liv ”Piano Suite Curie” samt ljudboken ”Curie” som 2021 gavs ut på Storytel och Nextory. Skriven, tonsatt och uppläst av Camilla Ringquist.

Camilla etablerar nu sin mångåriga verksamhet på Olympiateatern under namnet ”Franska Rummet” – en konsertserie och en mötesplats för franskt.  Sker i samarbete med Bilda.

Varmt välkomna!

Biljettpris 295 kr