Produktion: UusiTeatteri

Tre skådespelare ska uppträda på ett födelsedagskalas. Men vem är det som fyller år egentligen? Festinbjudan är borta, och ingen minns om födelsedagsbarnet skulle fylla 15 år, eller kanske till och med 100! Och vilken slags föreställning det nu var man skulle förbereda för gratulanten? När skådespelarna tittar in i det magiska bagaget och släpper fantasin fri öppnar sig alla de stämningsfulla skrymslen och vrår i den lilla teatern på ett nytt sätt för publiken. 

I år är det dags att fira Finland som fyller 100 år och UusiTeatteri som fyller 15 år. I denna  specialskrivna föreställningen blandas sagor och berättelser samt historia och nutid till en lekfull helhet som påminner oss om att det alltid finns någonting att fira.
Vi välkomnar alla barn över 7 år, ungdomar och vuxna!

Manus & regi: Janne Puustinen
Kostym- och maskdesign: Sari Nuttunen
Ljud & Musik: Pekka Tuppurainen
På scen: Katarina Rodopoulos, Meri-Tuuli Lönn, Hannu Böök
Illustration: Freja Istemo

Målgrupp: från 7 år & familjer
Längd: ca 50 min
Spelas på svenska om inget annat anges på kalendariet.

”En av de bästa teatern jag någonsin  sett. Det var allt som gjorde den till en av de bästa i hela världen, kläderna, räven, björnen, lejonet, hockey och allt annat.”

Välkomna!

Biljettbokning BOKA HÄR

OBS! Skolgrupper bokas via  https://uusiteatteri.se/forskolaskola/

”Med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad, Stockholms läns landsting, Kulturfonden för Sverige och Finland och Längmanska kulturfonden.”