Foto: Mayla Mileyska

CAMILLA RINGQUIST och MARTIN TODE
pianist  ELIAS RINGQUIS

Berättelser och betraktelser sjungna på franska och svenska

”Utan bläck inget skrivet…”

Jacques Brel    Carl Michael Bellman
Barbro Hörberg   Elisabet Hermodsson
Cornelis Wreeswijk   Léo Ferré   Gilbert Bécaud
och egna sånger 
                                                    
                     

Speltid: 2 akter om ca 40 min

CAMILLA RINGQUIST  är sångerska, kompositör ochdramatiker och har de senaste åren gjort stor succé på Olympiateatern och en rad andra scener med sina föreställningar ”Mon Amour Bleu”– en hyllning till Edith Piaf, ”Historien om Camille Claudel”, Jane Avril och Oda Krohg – två livoch den mycket personliga ”Vivre en Bleu – ett liv i blått”. Camilla har fått fantastiska lovord för sina tolkningar av de franska chanson-klassikerna och har flera gånger framträtt i Paris. Hon har gett ut flera album, både med egen musik och sånger på franska. I föreställningen ”Bläck”ger Camilla sig in i den svenska visskatten.

MARTIN TODE är visförfattare och trubadur. Vid sidan av sitt eget skrivande är han starkt engagerad i bandet Martin & Direktionen samt Cornelissällskapet. På scenen framför Martin visormed lekfullt språk och, ofta, högt tempo. Martin är nu aktuell med albumet ”Telegram för Falbygden.”

ELIAS RINGQUIST är sångare, låtskrivare och pianist. Han har skrivit över 200 sånger och gett ut flera album och singlar. Elias har också ett förflutet som barnskådespelare bl.a som fostersonen Petrus i ”Den goda viljan”. Han är närmast aktuell  med ny musik på svenska. Han har även tävlat som finalist i IDOL. Camilla och Elias har spelat tillsammans i mer än tio år – ett unikt samarbete mellan mor och son. De möts hösten 2019 också i föreställningen ”Från Paris till New York”.

”Camilla sjunger franska ballader så det ryser i kroppen” (Bärgslagsbladet)
“Hon är hundra-procentigt hängiven, för att inte säga passionerad” (SvD)
”Vilken känsla, vilken inlevelse! Helt enastående! (Cercle Suédois, Paris)

”Franskt medley” från Confidencen: https://www.youtube.com/watch?v=Je-LCpKwraI     

För mer info besök www.camillaringquist.com och www.shymusic.com